Recensie: Bosatlas Nederlandse Voetbal

Als kaartenfanaat en voetbalfan (AS Roma) keek ik uit naar de Bosatlas van het Nederlandse Voetbal. Roma komt er weinig in voor, alleen als tegenstander van Nederlandse voetbal clubs, en gastheer van de 1996 Championsleague finale, maar toch.

Er waren aleen paar voetbal atlassen. Zoals de klassieker van Jelinek en Tomes uit het begin van de eeuw (net na Roma’s derde kampioenschap)), met kaarten per land van de kampioenschappen. Ook zaten daar kaarten in van de Europacup etc.

Continue reading

Voorlopers Roma bij Copa..

Zoals jullie misschien wel weten is As Roma 90 jaar geleden ontstaan uit een fusie Alba, Fortutido en Roma Football Club. die fusie werd geïnitieerd door Italo Foschi. Het regime probeerde in de zuidelijke steden grotere clubs te laten ontstaan om het op te laten nemen tegen de grote clubs uit het noorden. Onze vrienden van Copa hebben nu ook shirts uitgebracht van de voorgangers van AS Roma, (helaas voorlopig nog niet via onze link, maar alleen via de officiële store)

Continue reading

Serie A niet op TV dit jaar

Na 2 jaar is Eurosport gestopt met het uitzenden van de Serie op Eurosport. In een mail aan de Romanisti Olandesi schrijft voorlichtster Anja van Ginhoven

Een nieuw seizoen, dus even een update van onze kant. De samenwerking met “jullie” Kevin zetten we komend seizoen niet meer door. Verder bleef de Serie A qua kijkcijfers helaas (erg) achter bij de verwachtingen, ondanks dat we er veel aan hebben gedaan (marketing en communicatie). Daar zijn diverse redenen voor aan te geven, maar het belangrijkste is toch wel de concurrentie van ander (buitenlands) voetbal bij andere zenders (op dezelfde tijden) plus het feit dat de Serie A bij ons (te) vaak in de knel kwam. En dan moet je keuzes maken. Daarom hebben we besloten de Serie A komend seizoen voornamelijk op de Eurosport Player uit te zenden. Het gaat dan om een selectie duels (‘the best of’). In de praktijk gaat het om zo’n 3-5 wedstrijden per speelronde. Op die manier hopen we dat we de diehard-fans van de Serie A (en Ligue 1) toch – en misschien wel beter – te bedienen.

Continue reading

COPA & Romanisti Olandesi

Officiële AS Roma retro collectie

Hier is de collectie te koop

Veel van de Romanisti Olandesi zijn ook fan van Roma geworden vanwege de prachtige shirts en clubkleuren. Wie vergeet nu het geweldige shirt met Barilla op de borst uit de jaren ’80, of het schitterende Totti-shirt van afgelopen jaar. 

Gelukkig is er sinds een aantal maanden een mooie manier om klassieke shirts te kopen. COPA lanceert collectie na collectie van historische clubs. En vorig jaar was het dan zover. COPA lanceerde een AS Roma lijn, in samenwerking met AS Roma zelf. 

Onder officiële licentie van AS Roma heeft COPA een retro collectie van de Italiaanse groot- macht gelanceerd.

De eerste collectie bestaat uit verschillende retro shirts en twee retro jacks. Het rijke verleden en de traditionele clubkleuren van AS Roma komen volledig tot hun recht met deze modellen, gebaseerd op shirts en jacks uit de jaren ‘40 tot en met ‘80. Naast de ‘classic retro’ items zijn er ook een captain T-shirt en twee My First Football Shirt© voor de jongste AS Roma fans aan de collectie toegevoegd. Ook is er een uniek fashionable AS Roma ‘tifosi’ T-shirt beschikbaar. 

COPA werd in 1998 opgericht toen een ‘voetbalverslaafde’ startte met een kleine collective traditionele katoenen voetbalshirts. De collectie is sindsdien steeds verder uitgebreid en bestaat tegenwoordig uit verschillende lijnen retro shirts, jacks & broeken, door voetbal geïnspireerde T-shirts en sweaters, babyshirts, functionele voetbalkleding, gerecyclede tassen en voetballen.

Raoul Clemminck is een van onze leden en tevens één van de oprichters en bestuursleden van Romanisti Olandesi. Hij heeft in de loop der jaren inmiddels een flinke verzameling van AS Roma shirtjes en andere merchandising bij elkaar gesprokkeld. Deze verzameling bestaat onder andere uit shirtjes, trainingspakken, sjaaltjes en sleutelhangers en hij heeft zelfs Kerstballen van AS Roma. In zijn vrije tijd beoefent hij de hardloopsport op verdienstelijk niveau. Tijdens trainingen en wedstrijden loopt hij het liefst in één van zijn AS Roma-tenue’s, wat hem de bijnaam The Roma Runner heeft opgeleverd.  Met deze tenues springt hij er altijd uit tussen alle andere hardlopers en zorgt hij er ook nog eens voor dat onze clubkleuren met trots verdedigd worden.

We hebben aan hem gevraagd wat hij van de AS Roma collectie van COPA vindt: 

“Toen ik die collectie voor het eerst zag was ik eigenlijk meteen verliefd. Ik vond dat COPA onze clubkleuren, de verschillende logo’s en de historische designs van de voetbalshirtjes, perfect heeft weten te verwerken in verschillende shirts en jacks. Ik wilde die prachtige kleding zeker hebben. Dus ik heb het één en ander hiervan maar meteen gekocht. Het leuke van deze kleding is dat ze er erg netjes en stijlvol uitzien waardoor je ze gewoon als casual en nettere kleding kunt dragen. Ik heb deze kleding al met heel veel trots en plezier gedragen. Ook heb ik er  al vele complimenten over gekregen, zelfs van de Romeinen zelf tijdens onze trip in Rome. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik COPA kleding voorheen nog niet zo goed kende. Maar wat mij opvalt is dat het ook nog eens kwalitatief goede en stevige kleding is, die zelfs na een paar keer wassen er nog steeds als nieuw uitziet. Kortom niks als lof voor deze prachtige retro collectie. En daarom kijk ik nu al uit naar de tweede AS Roma collectie, want hoogstwaarschijnlijk zal mijn verzameling hier nog verder mee uitgebreid gaan worden.”

 

Zo’n mooi shirt of jack aanschaffen doe je hier.  Op die manier komt een deel van de omzet weer ten goede aan onze vereniging. En dat kunnen weer inzetten voor een leuke meeting, reis of …

Bij het afscheid van Totti…

En toen was het ineens echt.

Het afscheid van Totti als speler.

Lang bleef het enigszins onduidelijk.

Dat gaf hoop. Een sprankje.

Maar toen schreef hij zelf op zijn Facebook.

Roma-Genoa, Zondag 28 Mei 2017. De laatste keer dan ik Roma’s shirt kan dragen.
Ik kan je niet in een paar woorden vertellen, wat deze kleuren voor me betekenen,
En altijd zullen betekenen.
I voel gewoon dat mijn liefde voor het voetbal niet voorbij gaat.
Het is een Passie, Mijn passie.
Het zit zo diep, dat ik me niet kan voorstellen het niet meer te doen.
Ooit.
Vanaf maandag sta ik weer klaar.
Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.

Francesco Totti, 25 mei 2017

We hebben al eerder onze mooiste herinneringen aan hem gedeeld.

Maar ieder van ons voelt zich toch verweesd.

Velen van ons kennen geen Roma zonder Totti.

Geen selectie zonder Totti.

Geen FIFA zonder Totti.

Zelf kan ik me nog wel het Roma van begin jaren ’90 herinneren. Met Balbo, Met Fonseca.

Op zondagavond ergens achterin de samenvattingen van de Serie A, bij Studio Italia.

In die glorietijd van de Serie A. Vol sterren.

Maar wees gerust vrienden, Romanisti, Het komt goed. Hij blijft betrokken.

Immers.

No Totti. No Party.

De wedstrijd Rom-Genoa is vanavond om 18u op Eurosport 1 te zien. Hij is ook nog erg belangrijk: Kwalificatie CL moet binnen worden gehaald. Uitverkocht huis. Er zijn 2 leden van ons aanwezig.