Roma kijken in NL:Kroegen & TV

Kroegen

 • De Roma Club Amsterdam kijkt altijd in Cafe The Flying Dutchman, Martelaars Gracht in Amsterdam. We zijn er wel eens langs geweest, lees hier het verslag
 • In Utrecht is Cafe Maartenshof een Kroeg waar vaak Roma opstaat

TV

 • De Serie wordt de komende 3 jaar uitgezonden op Eurosport. De grote wedstrijd van Roma vaak op Eurosport 1. Andere wedstrijd vaak op Eurosport 2 (extra pakket). Bij Ziggo zijn dit kanaal 20 en 411. Mochten er veel wedstrijden zijn dan kan je op Eurosport player de wedstrijd bekijken. Hier is een los abonnement (5-7 €/maand) af te sluiten (Programmering hier) Helaas gaat dit niet altijd goed, lees onze open brief maar.
 • .

 • Een andere optie is een satelliet ontvanger en Sky Calcio. Dit kost wel € 300,- per jaar
 • De champions league is de volgende jaren op SBS/Veronica. En we hopen dat Roma daar ook volgend seizoen weer in speelt. Dan kunnen we weer van goals als deze  genieten.

 

Rome & Roma Tips

Als Roma fan wil je natuurlijk graag naar een wedstrijd. Hier een collectie tips van de Romanisti Olandese.

Stadion

Het olympisch stadion is goed bereikbaar met tram 2 vanaf Metro A Flaminio (Metro kaart ). Je stapt bij het eindpunt op Piazza Mancini Tram 2 heeft haar eindhalte aan de overkant van de rivier van het stadion. Bij derbies is it ook de Roma-ingang van het stadion
Vanuit Trastevere rijdt bus 280 langs de Tiber en stopt ook bij het Stadion.
Vanaf metrostation Ottaviano (bij het Vaticaan) kun je bus 32 naar het Olimpico nemen.

Huisvesting
* Een goede Airbnb voor een man of 3 is die van Giovanna in trastevere. (Tip Rick)
* Dicht bij het stadion, Tip Fred
* Dharma, Vlak bij Termini, Tip Joram

 

 • Restaurants
  I Carnivori is het restaurant waar Totti de selectie meenam toen het even slecht ging. Het is aan de prijs, maar met heerlijk vlees, en veel Roma-sfeer. Adres:  Via Tuscolana 384 Metro A Furio Camilo.
  Core de Roma (Via Vetulonia 27) is een prachtig restaurant dat geheel gewijd is aan AS Roma. Er hangen foto’s en gesigneerde shirts aan de rood met oranje muren. Het eten is uitstekend en niet duur. Er wordt bovendien niet alleen pizza of pasta geserveerd. Let op dat dit restaurant niet voor 19:00 uur open gaat, soms zelfs om 19:30 pas. Het dichtstbijzijnde metrostation is Re di Roma. Dichtbij vind je ook de Totti muurschildering.

La Fraschetti di Sant’Angelo is zoals de naar al suggereert vlak bij Castel Sant’Angelo, de Engelenburcht. Het hangt vol met Roma-servetten, zoals van onze nieuwe verdedigende held Fazio.

Toeristische Roma-spots

 • Je kunt in Rome twee muurschilderingen van Francesco Totti vinden. De beroemdste Mural is te vinden in de Via Madonna dei Monti. Vanaf metrostation Cavour (lijn B) loop je Via Cavour af in westelijke richting. Ga rechtsaf Via Serpenti in, en meteen linksaf Via Madonna dei Monti in. In het eerste steegje aan je linkerhand vind je de mural. Overigens is deze al enkele keren door Lazio-aanhangers besmeurd.   
  De tweede schildering bevindt zich op de hoek van Via Farsalo en Via Apulia, in de wijk waar Totti geboren en getogen is. Vanaf metro San Giovanni loop je Via Sannio af, totdat je de mural recht voor je ziet. Kan niet missen! Vanaf hier is het overigens maar een klein stukje lopen naar het restaurant Core de Roma aan de Via Vetulonia.
 • Het nieuwe stadion is traks de bereiken met het treintje Roma-Lido station Tor di Valle (Vanaf /Metro B Piramide)
 • Tijdens de verbouwing in de jaren 90 speelde Rome in stadio Flamino (ook tram 2)
 • Het oudste stadion was Campo Testaccio, nu aan de Via Nicola zabaglia
 • In 2001 werd Roma legendarisch gehuldigd in het Circus Maximus (Metro M Circo Massimo)

Kroegen
In Testaccio is de harde kern vaak te vinden. Hier is ook het eerste stadion van Rome te vinden.
In Monteverde is er in de Via Edoardo Jenner een kroeg altijd vol Roma fans.
Laat je niet verleiden naar de omgeving van Piazza Bologna. Daar stikt het van de Lazio kroegen.