Nieuwe TV-Deal. Roma blij?

Football Italia bericht dat de nieuwe TV-deal bijna rond is. De rechten gaan hoogstwaarschijnlijk naar MediaPro. Dit is het bedrijf achter de groei van de Spaanse Liga. Ze boden meer dan een miljard en dat was 220 miljoen meer dan Sky (decoder) en Mediaset (Samenvattingen) samen.

Het gaat de boel behoorlijk opschudden.

  • – Meer geld wordt gelijk verdeeld – 50%, dat is vooral goed voor de subtoppers als Atlanta (+24/j) , met een bescheiden achter ban.
  • – Minder geld dus voor Juve.. !
  • – Roma wint 11 miljoen per jaar..
  • – MediaPro zet een aantal regels voor de presentatie, (zelfs de grashoofd, aldus Chiesa di Totti)
  • – MediaPro wil deals sluiten met partijen als Amazon (CdS), dat betekent dat er een grote focus op online streaming gaat komen. Interessant wat dat voor Nederland betekent.
  • – Voor Spaanse voetbalbal werken ze al samen met Ziggo. Dat zou natuurlijk na het drama Eurosport verfrissend zijn. Hoewel dan ook bij Ziggo misschien keuzen worden gemaakt.

Polls in de Gazetta laten nog een Nee zien, Italianen blijven behoudzuchtig…

Al met al waarschijnlijk een verfrissing van het landschap, en daar de beelden van de Serie A er vaak ‘ouderwets’ uitzien op TV, gemengd met wat typisch Italiaans Pseudo-Engels in hun internationale uitzendingen, hoop ik op een verbetering. Dat die dan weer van Spanjaarden moet komen, zegt veel over de situatie in Italië momenteel. (Ze worden zelf overigens weer door Chinezen overgenomen)

Overigens moet de rechtenaankoop nog goed worden gekeurd door de kartelautoriteit. En daar heeft Mediaset (Berlusconi) vast ook nog enige invloed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *