Nr. 1 in de groepsfase!

“Soms komen dromen uit. Steek je hand maar op als je in Augustus voorspelde dat Roma bovenaan de groepsfase zou eindigen”, kopte de Gazzetta vandaag. Bij ons was het alleen Tom. O. die die voorspellende gave had.

Maar het stond er toch echt. Roma bovenaan. Kijk maar..

Het machtige Atletico (Fanalist in ’14 en ’16) en het perfide Chelsea (Winnaar in ’12) onder ons gehouden. Van te voren waren we bang dat we ook punten zouden liggen tegen Qarabag, omdat we in het verleden nog wel eens punten lieten liggen tegen de kleinere ploegen in de Poule.

Maar niks van dat alles. We begonnen weliswaar ben een krap gelijkspel tegen Atletico, maar dat kan. Vervolgens versloegen we keurig in de Kaukasus dat mysterieuze Qarabag.

En toen kwam het tweeluik tegen Chelsea. Allereerst de geweldige uitwedstrijd. Zelf had ik als kijkspel de groepsfase eigenlijk al opgegeven. Maar WAT EEN WEDSTRIJD. Roma kwam terug na een achterstand, en hoe! Eigenijk hadden we moeten winnen uiteindelijk, maar iedereen ging trots slapen.

En de terugwedstrijd speelden we de Engels/Russische Blauwen gewoon helemaal van de kaart. Uitverkocht Olimpico. 3-0. Hoezo crisis in het Italiaanse voetbal?

Maar na de nederlaag in Madrid – Atletico was speciaal naar haar oude stadion gegaan, kroop de angst toch weer boven. Zouden we het dan toch weer kunnen verpesten.

Maar gisteren kwam alles goed. Keurige overwinning ‘Tutto Calmo” meldde Roma Radio op voor haar doen rustige toon zo rond de 80ste minuut. En we waren groepswinnaar!

En dat op de dag dat het Stadion weer een horde – de laatste? – nam.

De loting is maandag 11 december in Nyon.. We zullen wie we trekken. Maar dit is al een klein hoogtepuntje dit seizoen. Dat de trainer van het uitgeschakelde Atletico een Laziale is helpt natuurlijk ook..

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *