Serie A niet op TV dit jaar

[Dit artikel ging over 2017/2018; Inmiddels zijn de rechten overgegaan op Ziggo]

Na 2 jaar is Eurosport gestopt met het uitzenden van de Serie op Eurosport. In een mail aan de Romanisti Olandesi schrijft voorlichtster Anja van Ginhoven

Een nieuw seizoen, dus even een update van onze kant. De samenwerking met “jullie” Kevin zetten we komend seizoen niet meer door. Verder bleef de Serie A qua kijkcijfers helaas (erg) achter bij de verwachtingen, ondanks dat we er veel aan hebben gedaan (marketing en communicatie). Daar zijn diverse redenen voor aan te geven, maar het belangrijkste is toch wel de concurrentie van ander (buitenlands) voetbal bij andere zenders (op dezelfde tijden) plus het feit dat de Serie A bij ons (te) vaak in de knel kwam. En dan moet je keuzes maken. Daarom hebben we besloten de Serie A komend seizoen voornamelijk op de Eurosport Player uit te zenden. Het gaat dan om een selectie duels (‘the best of’). In de praktijk gaat het om zo’n 3-5 wedstrijden per speelronde. Op die manier hopen we dat we de diehard-fans van de Serie A (en Ligue 1) toch – en misschien wel beter – te bedienen.

“Merda”, “Vaffanculo”, en alle Romanesco scheldwoorden kwamen uiteraard in ons boven. In 2017 zou je toch niet niet meer afhankelijk te hoeven zijn van de willekeur van een TV-aanbieder. “Avanti naar de Streams” zouden mensen met kwade bedoeling kunnen roepen. Het is uiteraard wel mogelijk om een Sky-abonnement via de Satteliet aan te sluiten, maar dit is aanzienlijk prijziger (en iets gecompliceerder).

‘I bottle fed my two.’

Onze voorzitter wist zich in te houden en kwam met de volgende reactie

Het zal je niet verbazen dat we teleurgesteld zijn over deze beslissing, maar hij komt ook niet echt als een verrassing. Als eerder besproken hebben jullie zoveel (in onze opinie teveel) rechten, dus jullie moeten heel veel keuzen maken. Daarnaast waren de kijkcijfers bij Fox ook soms dichtbij het nulpunt.

Voor de Serie A (en Ligue 1) fan is het nu wel heel zuur. In een wereld waar alles via internet kan zijn we nog steeds afhankelijk van 3-5 wedstrijden op een player, als we niet een duur sky abonnement willen nemen via de satelliet. Dat zou toch anders moeten kunnen in 2017. Een wereld waar mensen bijna gedwongen worden om een stream te zoeken.. (De player kan trouwen ook nog een stuk verbeterd worden: stabiliteit, ook airplay als je naar andere apps gaat, minder makkelijk per ongeluk wisselen)

Hopelijk wordt er voor volgend jaar een all internet oplossing gevonden, zodat de tijd van TV-rechten beperking eindelijk achter ons zal liggen .

Maar ondertussen:

Cicc’ar culo
Cocimelovo
Cor cazzo
Disbucito
Disgraito, disgraziato
Fanculo
Farlocco

etc..

One thought on “Serie A niet op TV dit jaar

  1. Pingback: Nieuwe TV-Deal. Roma blij? |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *