Totti bij Amstelstation. Bedankt reinigingsdienst :(

De helden van Kamp Seedorf hadden een mooi eerbetoon gemaakt aan Totti.

Het was zo mooi. Als de Mural in Rome. Maar dan in ons eigen Mokum. Waar de gemeentelijke diensten normaal niet op snelheid te betrappen zijn, hebben ze nu binnen vijf (5!) minuten Totti weggehaald.

Dat is zelfs de Burini nooit gelukt.

Dus als iemand je ooit vraagt ‘Wie zijn er erger dan Lazio?’. Dan antwoord je: ‘Uiteraard niemand, maar de Amsterdamse reinigingsdienst is wel sneller’.

De Nederlandse Romafanclub Romanisti Olandesi eist officiële excuses van de Reinigingsdienst van de gemeente Amsterdam. Haar voorzitter Rick Lindeman: ‘De werken van Kamp Seedorf worden over het algemeen gezien als Kunst. Zeker sinds ze een gerespecteerde Amsterdammer als onze Burgemeester hebben geportretteerd.

We waren dan ook zeer vereerd dat Kamp Seedorf onze held Totti vereeuwigde. Totti speelde 25 seizoenen in het Geelrood en is daarmee een absolute legende. Zijn afscheid in mei raakte ons diep in ons hart.

Wij waren dan ook geschokt dat een medewerker van de reinigingsdienst besloot Totti zo snel te verwijderen. Totti heeft ook een mooie mural in Rome, die steeds door Lazio-fans wordt beschadigd. Onze reinigingsdienst is blijkbaar nog een stuk erger.

Nu zijn wij als voetbalfans niet snel gekwetst, maar een sorry van de reinigingsdienst lijkt me op haar plaats. En dat ze een ereplekkie regelen voor Totti. Ergens op het Rokin ofzo.

LinK: AT5

Update 1: We hebben AT5 hiermee gehaald

Update 2: Kamp Seedorf heeft inmiddels een Shirt gemaakt van hun Totti piece, wat we snel hebben aangeschaft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *